Poklon od kojeg će se svako naježiti

16.990,00 RSD

Ovo je idealan i unikatan poklon za mnoge prilike, za poslovne partnere, za ljude koji žele da ponesu nešto specijalno iz Srbije, za venčanja, kumove, rodjendane, bukvalno za sve prilike.

 

 

Šifra proizvoda: POKLON ZEMLJA Kategorija:
Pregled korpe

Opis

Kada mi je tvorac ovog vanserijski unikatnog i luksuznog poklona ispričao njegovu priču, doslovno nisam mogao da zaspim do jutra.

Od uzbudjenja koliko mi se dopao odlučio sam da kad se ukaže prilika, lično ću odneti ovo na poklon. Evo i zašto..

Elem, čovek koji je kreirao ovaj poklon je zaljubljenik u istoriju, veliki patriota i ribolovac, ali i biznismen. Kako on kaže, mnogo čitam i proučavam istoriju, dosta toga i ne zapamtim ali prosto uživam:). Slušaj kako je ovaj poklon nastao, kaže on meni.

 

Na jednom povratku sa puta, odlučio je na kratko da poseti selo Miščići jer je to odavno hteo. Na prvi mah, za mene iskreno to i nije bila neka informacija od značaja, ali sam ćutao i slušao.

 

Poznavajući istoriju kao svoj dlan, brzo mi je rekao gde se to selo nalazi i da je tu došao da bi video kuću Svetog Save. U tom selu se nalazi Savina rodna kuća u kojoj je živeo, hteo sam da je obiđem rekao je. U selu Miščići kod Novog Pazara, u plodnoj Deževskoj dolini, stvarala se Srpska država i tu je rođen Rastko Nemanjić – Sveti Sava. Sada tamo nema ništa kaže. To niko ne obilazi i niko nikada ne pominje to mesto osim kada je Sveti Sava, malo se nešto provuče zbog TV-a.

 

U tom selu jedva da ima nešto malo života, kako nije znao gde je kuća morao je da pita, a što se kaže ko pita ne skita. Ubrzo je dobio društvo u šetnji do rodne kuće Svetog Save. Na tom mestu je sve zaraslo u korov nažalost, jedino obeležje je jedan krst zaboden tu gde je kuća.

 

Ovo je zaista tužno jer Miščići nisu obično selo. Tu je Stefan Nemanja stvarao prvu Srpsku državu, tu su bili njegovi dvori i saborna crkva. Tim stazama su hodali njegovi sinovi Vukan i Stefan Prvovenčani. Tu je rodjen Sveti Sava, tu su rasli i drugi veliki Nemanjići: Radoslav, Vladislav, Uroš, Dragutin i Milutin. Prosto da se zaledi krv ko je sve ovim mestom hodao, a sada tamo nema života.

 

Elem, on je pitao meštana da li može da mu nabavi motiku i jedan manji dzak da baš sa mesta gde je Savina rodna kuća iskopa malo žemlje i ponese je za Beograd. To je i uradio i posle iz toga napravio sjajnu ideju za vanserijski unikatan poklon koji je čista svetinja.

 • U ovom poklonu koji vidite na slici, u drvenoj kugli od pečenog jasena u delu koji je isečen crtama zemlje Srbije, nalazi se specijalna vrećica u sredini, u kojoj je baš ta drevna srpska zemlja. 
 • Grumen zemlje iz koje niče sabornost, vera i kultura srpskog naroda je neprocenjive vrednosti. 
 • Ovo srpsko trojstvo, zemlja, drvo i kamen predstavljaju: Čast, veliku dušu srpskog naroda i lepotu narodnih običaja.
 • Ispričajte ovu priču onome kome poklonite ovaj sveti poklon, da zna kakvu je vrednost dobio, kako bi najlepše mesto na polici bilo trajno zagarantovano.
 • U pakovanju se nalazi i umotan papir specijalne izrade koji je isti kao papir na kome su se nekada pisale poruke i pisma, na njemu piše priča o drevnoj Srbiji.
 • Poklon pakovanje u koje je sve ovo smešteno, je vrlo luksuzno napravljeno.

 

 

Bitne stvari prilikom kupovine 

 • Dostava poklona u Beogradu moguća je isti dan ili po dogovoru. Ako je dostava istog dana, poželjno je da porudzbinu napravite do 15h.
 • Ovaj proizvod takođe možemo poslati bilo gde u Srbiji. Rok isporuke brzom poštom je 2 radna dana. Pre poručivanja nas kontaktirajte za sve detalje.
 • Takođe ovaj poklon možemo poslati i u inostranstvo. Za sve detalje nas kontaktirajte, odgovaramo odmah.
 • Garancija na zadovoljstvo: Ako vam se NE dopadne nešto, možete vratiti nazad bez objašnjenja, dobićete potpun povrat novca.
 • Dostavu vršimo na teritoriji celog Beograda. Po dogovoru je moguća isporuka 24h (Npr: rođendan u 12 i slične situacije). Ako imate takve zahteve kontaktirajte nas radi preciznijeg dogovora.
 • Ako nešto želite da promenite na aranžmanu (Npr: Bocu pića, dodate čokoladu, balon ili neki drveni natpis) – kažite i dogovorićemo se.

Poklondžija je majstor za poklone, tu smo da zajedno napravimo savršen plan iznenadjenja za vašu dragu osobu.

Pozovite nas ili nam pišite, ODGOVARAMO ODMAH. Može i Viber i WhatsApp.

Ako želite dodatno da obogatite poklon pogledajte našu slatku ponudu.